Sinds 16 november 2015 wordt de Brucker Biofeedback Methode (BBFM) aangeboden in Nederland. In een eerste vestiging in Rotterdam hebben inmiddels meerdere patiënten met succes de BBFM ondergaan. Echter was vanuit de organisatie BBFM Nederland sterk de behoefte om onderdeel te worden van een therapie- of revalidatiecentrum waarin BBFM een aanvullend onderdeel is van meerdere therapieën die op 1 locatie worden aangeboden en hierdoor toegankelijker is voor de patiëntengroepen die baat hebben bij de BBFM. BBFM Nederland is zeer tevreden met de samenwerkingsovereenkomst die op 1 februari 2017 gesloten is met het therapie centrum De Roode Draak, te Biddinghuizen Flevoland.

In het therapie centrum van De Roode Draak worden meerdere therapiebehandelingen aangeboden voor met name kinderen met een hersenletsel. De BBFM behandeling sluit zodoende erg goed aan op het bestaande programma van De Roode Draak.

De Brucker Biofeedback methode ondersteunt mensen met verloren functies om het functionele gebruik van de zenuwcellen in de hersenen, de hersenstam en de spinale zenuw te herstellen of te verbeteren. Het is een techniek die de signalen tussen de hersenen en het lichaam meet (ElektroMyoGram onderzoek). Indien de signalen te zwak zijn, kan de patiënt niet selectief de bijbehorende spieren inzetten. Met behulp van electroden en een speciaal ontwikkeld computerprogramma worden subtiele spierbewegingen voor de patiënt hoorbaar en zichtbaar gemaakt. Door gecontroleerde training ontstaan nieuwe zenuwverbindingen die ertoe leiden dat het signaal naar de beoogde spieren wordt versterkt. Dit helpt de patiënt bij het optimaliseren en versterken van lichamelijke bewegingen en ondersteunt daardoor essentiële levensfuncties.

Met de BBFM als onderdeel van de behandelingen van De Roode Draak hoopt BBFM Nederland meerdere mensen te kunnen ondersteunen met deze  behandelmethode. BBFM zal vanuit deze locatie echter ook beschikbaar zijn voor volwassenen en kinderen die niet de overige behandelingen van De Roode Draak ondergaan en alleen met de BBFM willen werken.

De speciaal in BBFM opgeleide fysiotherapeut, Matthias Krieger, is inmiddels werkzaam in het centrum van De Roode Draak en voert hier tevens de BBFM behandelingen uit. Door de effectieve samenwerking tussen BBFM Nederland en De Roode Draak zijn de behandelingen in het BBFM Centrum in Rotterdam momenteel stop gezet. In de nabije toekomst zal Krieger hoog waarschijnlijk op beide locaties BBFM gaan uitvoeren, waardoor deze behandeling vanuit beide locaties aangeboden kan gaan worden. In de tussentijd kijkt het centrum in Rotterdam naar de mogelijkheid om nieuwe therapeuten aan te trekken en op te leiden in de BBFM.

Voor meer informatie over de Brucker Biofeedback Methode (BBFM) of het reserveren van behandelingen kunt u terecht bij zowel de vertegenwoordiger van Brucker Biofeedback Nederland via info@bruckerbiofeedback.com of bij het therapie centrum De Roode Draak via info@deroodedraak.nl. Vind ook meer informatie op de website: www.bruckerbiofeedback.com

Comments are closed.