Hoe werkt de Brucker Biofeedback Methode (BBFM)?

Tijdens de behandeling worden elektroden aangebracht op de spieren waarmee gewerkt wordt. Via een speciaal ontwikkeld computerprogramma worden de signalen vanuit het centrale zenuwstelsel naar de spieren gemeten en visueel of auditief gemaakt op een beeldscherm of via geluid. Indien de signalen te zwak zijn, kan de patiënt niet selectief de bijbehorende spieren inzetten. Door de gecontroleerde trainingen ontstaan nieuwe zenuwverbindingen, die er toe leiden dat het signaal versterkt wordt naar de betreffende spieren. Door middel van deze visuele of auditieve controle leert de patiënt zijn spieren doelgericht in te zetten.

 

Hoe ziet het behandelplan eruit?

De therapie begint bij de diagnose van bestaande motorische functies. Als onderdeel van het eerste consult wordt een specifiek medisch behandelplan voor elke patiënt voorgesteld, gebaseerd op de bevindingen. Een behandelplan bestaat meestal uit verschillende therapie blokken van ieder 5 tot 20 behandelingen van een uur.

Voor een behandeling in het centrum op Curacao, bijvoorbeeld in combinatie met het 10-daagse Dolfijnen Therapie programma, adviseren wij u voor uw reis naar Curaçao, één van de centra in Europa te bezoeken voor een eerste consult waarin een kennismaking met de methode. Na dit eerste consult worden een behandelplan in het door u gekozen centrum geadviseerd.

Vind meer informatie over de verschillende praktijken.